Hepatit b, Önemli sonuçlar doğuran, yaygin ve bulaşici bir hastaliktir. TedaviSİNİn her zaman başARILI sonuç vermediĞİNİ ama korunmak iÇİn etkiLİ Bİr aşisinin bulunduğunu unutmayalim !!!
HEPATİT B, ÖNEMLİ SONUÇLAR DOĞURAN, YAYGIN VE BULAŞICI BİR HASTALIKTIR. TEDAVİSİNİN HER ZAMAN BAŞARILI SONUÇ VERMEDİĞİNİ AMA KORUNMAK İÇİN ETKİLİ BİR AŞISININ BULUNDUĞUNU UNUTMAYALIM !!! Hepatit B bulaşıcı bir hastalıktır ve ülkemizde çok önemli bir sağlık sorunudur. Kan yoluyla ve kan dışındaki vücut sıvıları (tükürük, ter ile) bulaşır. Derideki bir çatlak ya da açık yara ile temas eden bir damla kan ya da tükürük bile hastalığın bulaşması için yeterli olabilmektedir.
Sağlık personeli Hepatit B bulaşımı açısından riskli grup olarak kabul edilir.
Virüs vücuda girmemişse korunması kesinlikle mümkün olan bir hastalıktır. En etkili korunma yolu aşılanmadır. Koruyuculuğu %90-95’tir. Eğer koruyucu düzeyde antikor titresi elde edilmişse koruyuculuk %100’e ulaşır.
Genel olarak kullanılan aşı şeması; ilk doz sıfırıncı ay kabul edilmek kaydıyla, bir ay sonra 2.doz ve 5 ay sonra 3.doz olmak üzere 3 doz aşı uygulamasıdır.
Hepatit B aşısı yaptırmak isteyen öğrencilerimiz kayıtlı oldukları aile hekimlerine başvurarak ücretsiz olarak Hepatit B aşılarını yaptırabilirler. Yukarda belirtilen 3 doz aşı uygulamasını öğrencilerin 2. Sınıf sonuna kadar tamamlamaları gerekmektedir. 3. Sınıf öğrencilerine staj kimlik kartları verilebilmesi için, öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılı başında aşı sonuç raporunu (“Hbs positif” olacak şekilde) Dekanlığa ibraz etmeleri gerekmektedir.