Çocuğu Hipnozla Büyütmek Bölüm 1: Hipnozu Yaratan Ögeler



Yüklə 27,5 Kb.
tarix04.01.2017
ölçüsü27,5 Kb.
#4458
Çocuğu Hipnozla Büyütmek

Bölüm 1:

Hipnozu Yaratan Ögeler

4. Odaklanma ( konsantre olma). Kritik faktörü aşan başka bir etkendir. Bir kişi yoğun olarak bir şeye konsantre olduğu zaman, bilinçaltı, bilinci karışması olmadan telkinlere açık hale gelir.

 Bir örnek.

Bir kişi sinemada filmin heyecanına kapılmıştır. Arkasında oturan kişi yavaşca kulağına eğilir ve “ayağa kalk” der. Öndeki kişi hemen anında ayağa kalkar. Çünkü bilinçaltı açıktır be bilinci telkini analiz etmez. Ve telkine anında yanıt verir.

 Çoğu kişi çocukların bu kadar konsantre olamayacağını düşünür. Ama bilin ki, çocuklar büyüklerde çok daha fazla konsantre olur. Oyuncağıyla oyuna dalmış bir çocuk ev havaya uçsa farkında olmaz. Çocuklar yaptıkları bir işe tam olarak yoğunlaşırlar. Neden? Çocuklarda erişkinlere göre çok güçlü bir hayal gücü vardır. Çocuğun konsantre olma şekli uyanıkken rüya görme şeklindedir. Kendi kendilerine bir arkadaşıyla tartışır ya da elindeki oyuncak ayıyla konuşabiliriler. Gününün yarıdan fazlasında çocuklar zaten farklı bir zihinsel durumdadır. Bu durum öğrenme işlemini hızlandırır.

 Bir çocuğun dikkatini küçümsemeyin. Dikkat süresi erişkinden kısadır ama çok daha yoğundur.

 5. İnanç. Çocukta anında, sihirli değişim yaratan bir elemandır. Eğer çocukta güçlü inanç yaratırsanız diğer dört elamana ( konsantrasyon, tekrar, duygu, gevşeme) ihtiyacınız kalmaz.  

Bir misafirlikte bir arkadaşım kızıyla tartışıyordu. Mesele nedir diye sordum. Acıyan yeri için kızı yara bandı istiyordu. Neden vermiyorsun. Ama şikayeti baş ağrısı. Sen yinede yapıştır. Arkadaşım yara bandını kızının başına yapıştırdı ve güzel bir öpücük verdi. 3 dakika sonra başağrısı kalmamıştı. Tabiki başağrısını geçiren ne yara bandı ne de öpücüktü. Tek neden kızın ağrının bu şekilde geçeceğine olan inancıydı.  

 Buraya kadar bilincin analitik kısmını aşacak beş yöntemi öğrendiniz. Ve bunları oluşturmak için hipnoza da gerek yoktur. Örneklerden de hipnoz uygulandığı zaman ne kadar şaşırtıcı sonuçların alınabileceğini okudunuz.

 Hipnoz doğal olarak oluşan bir durumdur. Hipnoz halindeyken belirttiğim tekniklerin kullanılmasının bir zararı yoktur. Amacımız olumlu değişiklikler yaratacak olumlu telkinlerin doğrudan bilinçaltına verilmesidir. Olumsuz davranışları olumsuz telkinlerle ortadan kaldıramazsınız.

Korkutma taktikleri işe yaramaz. Yarasaydı bu ülkede herkes düzgün insan olurdu. 

Şimdi günlük yaşamımızda her an bu hipnotik tekniklerle nasıl karşılaştığımızı bakalım. Reklamcılar bunları hep kullanıyor.

 Reklamlar çok sık tekrar edilir. Bu tekrarlar o markayı beynimize gömer. Ayrıca hep aynı çağrışımları tekrarlarlar. Cıngılların amacı budur. Müzik çaldığı anda o marka zihnimizde canlanır.

 Reklamlarda duygusal ortam yaratmak için her türlü görüntüden yararlanır. Duyguları özellikle çocukları etkilemek için kullanırlar. Çocukları da büyükleri etkilemek için. Büyükler çocukları seyrederken duygusal bir ortama geçerler.

TV karşısında insanlar zaten gevşemiş durumdadır. O insanlara rahatlatıcı görüntüler sunarsanız malınızın satılma şansı artar. Tabi hemen malı almaya koşmazsınız. Ama o sınıftan bir mala ihtiyacınız olduğu zaman ister istemez, farkında olmadan o malı alırsınız. Satıcılar sizin mala konsantre olmanızla pek ilgilenmezler. Taktik şöyledir. Sizin dikkatinizi maldan reklamdaki başka bir şeye çekerler. Sizin zihniniz onunla meşgulken malın adı doğrudan bilinçaltınıza işlenir.



 Reklamcılar nasıl inanç oluşturur? Saygı oluşturarak. Ya toplum tarafından saygı uyandıran bir kişinin bu ürünü kullandığı pazarlanır. Ya da mal ile ilgili ciddi belgeseller yaparlar.İnanç oluştuktan sonra, kendi almasa ya da kullanmasa bile ürünü başkalarına tavsiye etmeye başlarlar.  

Reklamın mantığı yoktur. Çünkü amaçları bilinçaltına ulaşmaktır. Bilinçaltı emniyete ve güvene çok öenem verir. Bir şampuna reklamında kadın duşta yıkanırken her nedense şampuanı vermesi için kocasını çağırır. Kocasıda şampuanı verirken ayağı kayar ve düşer. Hemen bir ses: Endişelenmeyin artık X şampuanınız kırılmaz şişesinde. Sanki kırılan şişede şampuan varmış gibi. Ama bilinçaltı bunu düşünmez. O sadece endişelenme kısmını kaydeder. Yani bu X şampuanı için endişelenme.
Yüklə 27,5 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin