Telefon: 00994-12-4654127



Yüklə 25.75 Kb.

tarix23.12.2016
ölçüsü25.75 Kb.

Ünvan:   ISR Plaza, Nizami küç. 69 AZ 1005 Bakı 

Poçt: P.O. Box 28/29 AZ 1005 Bakı 

Telefon:  00994-12-4654127 

Telefaks: 00994-12-4654125 

Email: visa@baku.diplo.de 

İnternet: www.baku.diplo.de 

 

 

Aktuallaşdırılmışdır: Noyabr 2015 (harmonisiert) 



Tibbi müalicə - məlumat vərəqəsi 

Viza almaq üçün aşağıdakı sənədlər tələb olunur: 

o

  Xarici  pasport  (vizanın  bitdiyi  vaxtdan  sonra  ən  azı  3  ay  etibarlı  və  ən  azı  2  boş  səhifəsi 



olmaqla) Original+ xarici pasportun şəkil olan səhifə və əvvəlki Şengen vizaları, möhürləri və 

qeydləri olan səhifələrin surəti 

o

  Şəxsiyyət vəsiqəsi (əsli +surəti, ön və arxa səhifələrin surəti) 



o

  1 ədəd tam şəkildə doldurulmuş və şəxsən 3 yerdən imzalanmış ərizə forması 

o

  1  ədəd  biometrik  pasport  şəkli  (3,5x4,5;  6  aydan  köhnə  olmamalı)  ərizə  formasının  üzərinə 



yapışdırılmalıdır  

o

  Səfərin  müddəti  və  bütün  Şengen  dövlətləri üçün etibarlı və sığorta ödənişinin  minimal həddı 



30.000 avro və ya 50.000 ABŞ dolları olan səyahət sığorta sənədinin (əsli+surəti) 

o

  viza rüsumu (bax: rəsmi internet səhifəsində “rüsumlar”) 



Səfər məqsədinin təsdiqi: 

o

  Aşağıda  göstərilən  məlumatları  əks  etdirən  alman  klinikası  və  ya  müalicə  edən  həkimin 



dəvətnaməsi (əsli,faks və ya pdf) 

-  səhiyyə müəssisəsinin tam ünvanı və əlaqə vasitələri 

-  imza edən şəxsin adı və vəzifəsi 

-  pasientin adı, milliyyəti və doğum tarixi 

-  Müalicənin müddəti və qalma müddəti və təqribi ödəniləcəq məbləğ 

-  müşayiət edəcək şəxsin getməsinin zəruriliyini təsdiq edən sənəd və onun harada qalmasına 

dair məlumat 

Qalmaq yeri barədə sübut: 

o

  Aşağıdakıların aydın şəkildə göstərilməsi şərti ilə oteldən vauçer və ya rezervasiya:  



-  müraciət edənin adı və soyadı; 

-  qalma müddəti;  

-  sənədin verilmə tarixi və onu verən əməkdaşın adı;  

-  otelin əlaqə vasitələri 



oder 

o

  səhiyyə müəssisəsində qalmaq barədə təsdiq 



Bilet rezervasiyaları və ya nəzərdə tutulan nəqliyyat vasitəsi ilə bağlı digər sübutlar: 

o

  Müvafiq  olduğu  təqdirdə  gediş-dönüş  səfəri  ilə  bağlı  rezervasiya.  Çoxdəfəli  giriş  vizasının 



alınması üçün müraciət  edən zaman: ilk səfəri ilə bağlı rezervasiya (təsdiq  edilmiş gediş-gəliş 

səfəri bileti). 



Səfirlik vizanın rəsmiləşdirilməsindən əvvəl aviabiletin alınmasını məsləhət görmür! 

Ödəmə qabiliyyətinə dair sübut: 

Aşağıdakı sənədlərin bir və ya bir neçəsi təqdim edilməlidir: 

o

  digər müntəzəm gəlir mənbələrinə dair sübut 



o

  son 3 ay üzrə bank bəyannaməsinin əsli; 

o

  mənzil və ya digər daşınmaz əmlak mülkiyyətinə dair şəhadətnamə;   



o

  pensiya alınmasına dair sübut; və ya 

o

  nağd  pul,  səyahət  çekləri,  kredit  kartlar  və  ya  kifayət  qədər  vəsaitə  malik  olmağı  təsbit  edən 



digər vasitələr. 

Yaşadığınız dövlətə geri qayıdacağınızı sübüt edən sənədlər: 

Aşağıdakı sənədlərin bir və ya bir neçəsi təqdim edilməlidir: 

o

  Yaşayış ərazisi üzrə bağlılığın sübutu: ailə əlaqələri, peşəkar status 



o

  Müntəzəm gəlir barədə sübut (əməkhaqqı sənədləri, pensiya vəsaitləri və s.) 

o

  Daşınmaz əmlak mülkiyyəti, uzunmüddətli icarə və ya lizinq razılaşması barədə sübut 



o

  İşəgötürən  tərəfindən  verilən  və  müvafiq  işçiyə  məzuniyyətin  verilməsi  və  onun  öz  iş  yerinə 

qayıdacağı barədə qeydlərin olduğu və əlaqə vasitələrinin göstərildiyi iş yerindən rəsmi arayış.  

o

  Fiziki şəxs olduqda: biznes lisenziyasının və vergi bəyannaməsinin surəti 



İşləyən şəxslər tərəfindən təqdim edilməli sənədlər: 

Rəsmi  şirkət  blankında,  möhür  və  imza  ilə  təsdiq  edilən,  tarixi  və  aşağıdakı  məlumatları  aydın 

şəkildə göstərən işəgötürən tərəfindən arayış (ingilis dilində və ya azərbaycan dilindən ingilis dilinə 

tərcümə olunmuş): 

-  işəgötürənin ünvanı, telefon və faks nömrələri 

-  imzalayan şəxsin adı və müəssisədə vəzifəsi 

-  işçinin adı, vəzifəsi, əməkhaqqı və işlədiyi müddət 

Şirkət sahibləri tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Dövlət  qeydiyyatı  barədə  şəhadətnamənin  əsli  və  ya  qeydiyyat  barədə  şəhadətnamənin  notarial 

qaydada  təsdiq  olunmuş  surəti  (dövlət  reyestrindən  çıxarış)  və  Vergi  Ödəyicisinin  Eyniləşdirmə 

Nömrəsi  (VÖEN).  əsli  və  ya  qeydiyyat  barədə  şəhadətnamənin  notarial  qaydada  təsdiq  olunmuş 



surəti 

Şagirdlər/tələbələr tərəfindən təqdim edilməli olan sənədlər: 

Məktəb və ya universitetə qəbul barədə sübut. 



Yetkinlik yaşına çatmayan şəxslər (18 yaşına qədər) tərəfindən təqdim edilməli sənədlər: 

o

  Hər  bir  uşaq  üçün  hər  iki  valideynlər  (yaxud  qəyyum)  tərəfindən  imzalanmış  ərizə  forması 



verilməlidir! Bu halda aşağıdakı sənədlər mütləq təqdim edilməlidir: 

-  Uşağın doğum haqqında şəhadətnaməsi (əsli + surəti) 

-  Viza şöbəsində uşağın vıza üçün sənədlərinin təqdim edilməsində iştirak etməyən və onunla 

birgə səfər etməyən valideyn (yaxud qəyyum) tərəfindən uşağın Şengen dövlətlərinə səfərinə 

razılığını bildirən və notarius tərəfindən təsdiq edilmiş izahat (əsli + surəti) 

-  Valideynlərin birinin olmadiğı və ya vəfat olan halda, təstiq edən sənəd təqdim olunmalıdır. 

 

Valideynlərinin adı və soyadı yetkinlik yaşına çatmayan şəxsin doğum haqqında şəhadətnaməsində 



göstərilənlərdən fərqli olduqda valideynlər əlavə sənədlər (Nikah haqqında şəhadətnamə(lər) və ya 

övladlığa  götürmə  barədə  sənəd(lər)  və  ya  valideynlərin  yetkinlik  yaşına  çatmayan  şəxs  ilə 

qohumluğunu  təsdiq  etməklə  müvafiq  ad  və  ya  soyadının  dəyişdirilməsini  sübut  edən  sənədlər 

təqdim etməlidirlər. 



Azərbaycanda yaşayan qeyri-vətəndaş olan şəxslər üçün: 

o

  Azərbaycan  Respublikasında  yaşayan  əcnəbilər  və  ya  vətəndaşlığı  olmayan  şəxslərə  verilən 



müvəqqəti  və  ya  daimi  yaşamaq  icazəsinin  və  Dövlət  Miqrasiya  Xidməti  tərəfindən  verilən 

müvafiq  kartın  qüvvədə  olma  müddəti  üzv  ölkələrin  ərazisindən  çıxılması  ehtimal  edilən 

tarixdən ən azı 3 ay olmalıdır. 

 

 



 

 

 



 

Diqqət! 

Səfirliyin  məlumat  vərəqələri  və  ərizə  formaları/anketləri  pulsuz  əldə  olunur.  Xahiş  olunur,  yalnız  birbaşa 

səfirlikdən  və  ya  internet  səhifəsindən  götürdüyünüz  anketlərdən  istifadə  edəsiniz.Viza  rüsumundan    və  ya 

əlavə xərclərdən( məsələn kseroks, telefon və faks) başqa əlavə ödəniş edilmir. 

Xahiş edirik, vaxtında visa üçün qəbul vaxtını bızım internet saytımızdan təyin edin və  nəzərə alın ki, viza 

üçün nəzərdə tutulan səfərdən 3 ay əvvəl müraciət etməlisiniz.  

Natamam  şəkildə  təqdim  edilən  sənədlər  geri  qaytarılır  və  ya ərizə haqqında qərar təqdim olunan sənədlərə 

müvafiq olaraq verilir. Bundan başqa səfirlik ayrı-ayrı hallarda digər sənədlər də tələb edə bilər.Sənədlərin tam 

şəkildə təqdim edilməsi avtomatik olaraq vizanın verilməsi demək deyildir.  

Səfirlik turizm şirkətləri 

ilə

 işləmir. 



Ərizəni əsaslandıran sənədlərin mümkün qədər əsli (xüsusilə maliyyələşdirməni sübut edən sənəd və səyahət 

üçün olan tibbi siğorta) səyahət zamanı sərhəd nəzarəti üçün özü ilə götürülməlidir.



 

 





Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə