Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri ile Tıp Fakülteleri Arasındaki İşbirliğinin Eğitim ve Sağlık Hizmetlerinin Kalitesine Etkileri
İrfan Karagöz M.Cengiz Taplamacıoğlu
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Gazi Üniversitesi, Ankara
e-posta: irfankaragoz@gazi.edu.tr e-posta: taplam@gazi.edu.tr
Özet
Son 20 yılda, yeni teknoloji ve uygulamaların büyük bir hızla gelişmesi tıp alanına da yansımış, tanı ve tedaviye yönelik hizmetlerin yaygınlaşmasının yanı sıra uygunluk, emniyet ve etkinliğe yönelik sorunları da beraberinde getirmiştir. Elektronik ve biyomedikal mühendisleri bu alandaki teknolojik gelişmelerin çekirdeğini oluşturmakta ve bu alandaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde önemli rol oynamaktadırlar. Elektronik ve biyomedikal mühendisliğinin son teknolojik gelişmelerdeki rolünün önemi direk olarak eğitime de yansımıştır. Günümüzde birçok üniversite ve enstitü bu alanda eğitim imkanı sunmaktadırlar.
Mühendislik ve Tıp Fakülteleri arasındaki işbirliğine bir örnek, Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ile Tıp Fakültesi arasındaki işbirliğidir. Bu amaçla, Tıp Fakültesi bünyesinde Biyomedikal Mühendislik Merkezinin kurulmasına karar verilmiştir. Bünyesinde araştırma ve kalibrasyon laboratuarlarını da barındıracak olan bu merkezde her iki fakültenin öğrencileri yeni projeler üzerinde araştırmalar yapabileceklerdir.
Dostları ilə paylaş: |