A Median b Dorsal c Saggital d Vertikal e Transvers



Yüklə 14.52 Kb.
tarix16.02.2017
ölçüsü14.52 Kb.
1)Vücudun sağ veya solundan yere paralel olarak diğer tarafa doğru uzanan yatay eksene ne ad verilir

a)Median

b)Dorsal

c)Saggital

d)Vertikal

e)Transvers

2)Bir extremitenin merkezden uzaklaştırılması hareketine ne ad verilir ?

a) Extention

b)Pronation

c)Rotasyon

d)Circum Duction

e) Abduction

3)Aşağıdakilerden hangisi temporal kemiğin pars petrosa kısmında yer alan işitme ile ilgili yapılardan biridir?

a)iç kulak

b)Dış kulak

c)Östaki borusu

d)Kulak kepçeleri

e)timpan zarı

4)Eklemiçi sıvısını aşağıdakilerden hangisi yapar ?

a)Ligament

b)Synovia

c)Adiposa

d)Fasciae

e)Periost

5)Omurganın, göğüs bölümünde arkaya doğru eğriliğine ne ad verilir ?

a)Kifoz

b)Pectus ekskavatus

c)skolyoz

d)Lordoz

e)Pectus Karinatus

6)Bacağın en kuvvetli kemiği aşağıdakilerden hangisidir?

a)humerıs

b)Ulna

c)Tibia

d)patella

c)Fibula

7)Aşağıdakilerden hangisi çiğneme kaslarından biri değildir ?

a) M.ptergoideus lateralis

b) Digastricus

c)M.temporalis

d)M.pterygoideus medialis

e)N.masseter

8)Aşağıdakilerden hangisi karın kaslarından biri değildir?

a)M.pectoralis minor

b)M.rectus abdominis

c)M.transversus abdominis

d)M.obliguus externus abdominis

e)M.pyramidalis

9)Diyaphragmayı inerve eden sinir aşağıdakilerden hangisidir?

a)N.pectoralis lateralis

b)N.facialis

c).N.pectoralis medialis

d)N.phrenicus

e)N.subcostalis

10)Aşağıdakilerden hangisi sol atriuma açılır?

a)Truncus pulmonalis

b)Vena cava superior

c)Sinüs Coranarius

d) Vena Cava inferior

e)Venae pulmonalis

11) Kapiller damarlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a)Kapiller damarlar yalnız karaciğerde bulunur

b)Arter ve ven arasındaki bağlantı kapiller damarlar ile olunur

c)Kapiller damarlarda tomurcuklanma şeklinde yeniden oluşum görülür.

d)Kapiller damarların duvar yapısı madde değişimine elverişlidir.

e)Kapiller damarların ortalama çapları 5-25 mikron kadardır

12)Aşağıdakilerden hangisi akçiğerlerdeki solunum yollarının son kısmıdır?

a)Bronchus d)Alveoli pulmonis

b)Sacculus alveolaris e)Bronchiolis

c)Ductulus alveolaris

13. Meatus nasi inferior’a aşağıdakilerden hangisi açılır?

a) Sinüs Frontalis

b)sinüs Maxillaris

c)Sinüs Sphenoidalis

d)Ductus nasolacrimalis

e)Sinüs ethmoidalis

14)Aşağıdaki sinirlerden hangisi parotis bezi ile en yakın konumdadır ?

a)N.mandibularis

b)N.facialis

c)N.maxillaris

d)N.opticus

e)N.ulnaris

15)Aşağıdakilerden hangisi koku siniridir?

a)N.opticus

b)N.oculamotorius

c)N.vagus

d)Nn.olfactorii

e)N.trigeminus

16)Aşağıdakilerden hangisi görme organı ile ilgili değildir?

a)Sclera b)Conjuntiva c)Choroidea d) Retina e)Synovia

17) Aşağıdakilerden hangisi dış kulak yapılarından biridir?

a)Östaki borusu b) Kemik labirent c) Zar labirent d ) Kulak kemikçileri

e)Kulak zarı

  1. E

  2. E

  3. A

  4. B

  5. A

  6. C

  7. B

  8. A

  9. D

  10. E

  11. A

  12. D

  13. D

  14. B

  15. D

  16. E

  17. E


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə