Izobraževanje – Aspergerjev sindrom Predavatelj: dr. Tony AttwoodYüklə 12,37 Kb.
tarix28.04.2017
ölçüsü12,37 Kb.
#16150
Izobraževanje – Aspergerjev sindrom

Predavatelj: dr. Tony Attwood

Čas: 22. in 23. maja 2012

Kraj: dvorana Smelt, Ljubljana

Organizator: Zavod Janeza Levca s podporo Mestne občine Ljubljana

Spoštovani! 

Vabimo vas na dvodnevno izobraževanje na temo Aspergerjev sindrom, ki ga bo izvedel avstralski profesor dr. Tony Attwood, priznan strokovnjak za Aspergerjev sindrom in motnje avtističnega spektra.

Izobraževanje je namenjeno strokovnim in drugim delavcem v vrtcih, šolah ter v drugih organizacijah, ki se srečujejo z otroki z Aspergerjevim sindromom (AS) in motnjo avtističnega spektra (MAS), ter študentom in staršem/sorodnikom otrok z AS in MAS.

Iskreno vas prosimo, da o izobraževanju obvestite tudi starše otrok, ki so opredeljeni kot otroci z AS, motnjo avtističnega spektra (MAS) ali starše otrok z motečim vedenjem. Za dodatna vprašanja lahko starši pokličejo na številko 051 762 997 (od 10. do 12. ure).Program

je sestavljen iz naslednjih tematskih sklopov v skupnem trajanju 16 ur:


1.    dan:

Čustvovanje in obvladovanje čustev otrok z AS

Spreminjanje motečega vedenja pri otrocih z MAS
2.    dan:

Prerez sposobnosti pri deklicah in ženskah z AS

Kognitivne sposobnosti otrok z AS: način razmišljanja in učenja

Predavatelj bo navedene teme povezoval tudi s tematiko odraslosti in partnerstva oseb z AS ter predstavil CAT-kit didaktični material.

Ker so nekatere vsebine, ki jih bo dr. Attwood na izobraževanju predstavil, na primer spreminjanje motečega vedenja, tako rekoč “univerzalne”, je predavanje primerno tudi za strokovne delavce, ki nimajo neposrednih izkušenj z otrokom z AS ali MAS.

Simultano prevajanje je zagotovljeno.Kotizacija


za ustanove

190 € + DDV

za starše, sorodnike, študente (s potrdilom o študiju),

za ustanove v ustanoviteljstvu MOL

50 € + DDV

Prijava

Prijavite se lahko do 26. marca 2012. Elektronsko prijavnico najdete, če kliknite na: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dERCSnZGSHY0dUtHX015YjRjaDJtTnc6MQ ali na spletni strani: www.zujl.si


Po predprijavi vam bomo poslali program in račun. Prijava je veljavna po plačilu kotizacije.

Nekaj besed o AS in predavatelju

Aspergerjev sindrom (AS) je pervazivna razvojna motnja, ki spada v eno izmed motenj avtističnega spektra. Imenovana je po avstrijskemu pediatru Hansu Aspergerju, ki je leta 1944 pri svoji klinični praksi opisal otroke, ki so imeli težave pri komunikaciji, interesih in blage težave z motoriko. Žal so bili otroci z AS tudi mnogo kasneje zaradi nepoznavanja motnje prepoznani kot čudaki, leni in nerodni. V zadnjih dveh desetletjih so mnoge države, med njimi izstopata Anglija in Avstralija, vzpostavili sistem zgodnje obravnave, vzgoje in izobraževanja ter zaposlovanja, ki je prilagojen potrebam otrok in odraslih z Aspergerjevim sindromom.

AS širšim pedagoškim krogom v Sloveniji še vedno ni dovolj poznan, čeprav so otroci z AS  danes vključeni že skorajda v vsak vrtec ali šolo.  Učitelji, vzgojitelji in drugi, tudi »specializirani« strokovni delavci vrtcev/šol, pogosto ne poznajo tehnik in metod dela z otroki z AS ter oblikujejo neustrezne (ali pa sploh ne) prilagoditve poučevanja in šolskega/vrtčevskega okolja. Poleg navedenega je pri vzgoji in izobraževanju otrok z AS ključnega pomena komuniciranje in sodelovanje strokovnih delavcev šole/vrtca s starši. Nerazumevanje značilnosti AS in neustrezni pedagoški pristopi lahko povzročijo progresivno moteče vedenje, ki ima trajne posledice za razvoj otroka, njegovo družino in seveda slabo vzgojno in izobraževalno klimo v vrtcu ali šoli.Dr. Tony Attwood, psiholog in ustanovitelj klinike za AS ter profesor na  Griffith University v Queenslandu, Avstralija, je eden najbolj znanih specialistov za AS. Je avtor številnih znanstvenih publikacij in knjig. Med njimi je najbolj znana knjiga »Aspergerjev sindrom«, ki je prevedena tudi v slovenščino.

Njegova predavanja in delavnice so vir koristnega znanja in izkušenj za vse strokovne delavce in starše otrok z AS. Več o njem in AS si lahko preberete na: www.tonyattwood.com.au. 
Yüklə 12,37 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin