Det händer intressanta saker i vår FöreningslokalYüklə 65,5 Kb.
tarix09.02.2017
ölçüsü65,5 Kb.


december 2005

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR !!


Det händer intressanta saker i vår Föreningslokal

Den 18 januari kl.19.00 kommer Ulla Hård af Segerstad visa bilder från sin resa i Tibet under hösten (Se exempel ovan).

Den 21 februari kl.19.00 kommer Leif Gustafsson

att lära oss skilja på smaker då vi provar vitt vin.

Det finns fler förslag på fler aktiviteter i Förenings-lokalen som föredrag om och provlyssning av opera. Det finns också intresse för kurser i yoga. Vi får se vad det kan bli. Hör av er och kom med egna förslag!
Växthuset utanför Köpenhamnsgatan 10-12

till salu

Växthuset är nu tömt och elen slagits av. Styrelsen

erbjuder härmed medlemmar i Samsö växthuset till försäljning till högstbjudande. Villkoret för köp är att köparen påtar sig att, på egen bekostnad, montera ner och frakta bort växthuset.

Skriftliga bud ska vara inlämnat till styrelsen via

brevlådan i tvättstugan eller på annat sätt före den

31 januari 2006. Kontakta Leif Gustafsson för visning.


Miljöstugan igen

Miljöstugan har under en längre tid varit belamrad av stora grovsopor och annat som gjort att det

nästan varit omöjligt att ta sig in och lägga sina sopor på rätt plats.

Orsaken till detta är en ökning av mängden sopor

under den senaste tiden, att tömningen av sopor

inte skett tillräckligt ofta samt att många inte följer de instruktioner som finns för hur man ska sortera soporna. Miljöstugan räcker inte till under perioder med mycket sopor.

Styrelsen har beslutat om tömning av sopor 2 gånger per vecka och av elartiklar enligt ett

schema som innebär oftare tömning.

Medlemmarna uppmanas än en gång följa de instruktioner som finns i miljöstugan. Det är viktigt ur hälso-, ekonomi- och trivselsynpunkt.

Än en gång: använd vanliga sopnedkastet för alla sopor, som inte ska lämnas i miljöstugan och ta själv hand om vitvaror, byggavfall, miljöfarligt avfall, etc.


Vattenläckage Köpenhamnsgatan 26

Saneringsarbetet efter vattenläckaget har nu pågått under över en månad. Arbetet har ägt rum på dagtid, men har ändå stört medlemmar som är hemma på dagtid. Det som förorsakat mest buller är bilning av golv. Det bullriga arbetet ska nu vara avslutat och det återstår att fortsätta torka upp golv, tak och väggar, inkl. ytterväggar samt övrigt återställnings arbete. Styrelsen vädjar om överseende. Arbetet är helt nödvändigt att genomföra.


Brandsyn

(utdrag ur rapport om brandsyn)

Enligt reglerna om egenkontroll har brandsyn överförts från Räddningsverket till fastighetsägarna.

Vi har haft brandsyn av garage, cykelrum, barn-vagnsrum och trapphus. I garage får enbart förvaras en takbox och en omgång däck per plats.

I barnvagnsrum enbart barnvagnar. I cykelrum enbart cyklar. I trapphus får ingenting stå på golvet, däremot kan blommor i fönsternischerna accepteras.

Bakgrunden till dessa stränga regler är dels brandfaran, men inte minst att utrymnings- vägarna måste hållas fria, så att ingen snubblar i mörker och rök (tänk på discobranden i Göteborg).

Bostadsbränder

Tänk på att den tyvärr så vanliga adventsljusstaken med mossa och små tomtar har en slående likhet med en brandbomb, där ljuset fungerar som timer och mossan som tändsats.

Många bostadsbränder börjar i TV:n, men det är inte alltid TV:n som orsakar det, Det kan vara ljus som står på tv-apparaten som brinner ner snabbare på grund av värmen från TV:n. Många har krukväxter på TV:n och då kan vatten sippra in i apparaten.

Blinkande lysrör är en brandfara. När det blinkar är lysröret utslitet och glimtändaren arbetar trots det hårt för att tända lysröret. Glimtändaren kan då bli överhettad och kan antända något brännbart i närheten.

Brandvarnare

Så här i juletider med alla tända ljus borde det vara obligatoriskt med en eller flera brandvarnare i varje hem. En brandvarnare kostar ju inte många tior och varnar för den rök som faktiskt skördar fler liv än elden i sig själv gör.

En brandvarnare är en liten dosa som man skruvar upp i taket i anslutning till sovrummet. Den är batteridriven och batteriet brukar hålla minst ett år.
Bredband igen

Gruppavtalet med Bredbandsbolaget, som nu är underskrivet, innebär att kostnaderna för bredbands-

anslutning och bredbandstelefoni ingår i månads-avgiften fr.o.m. årsskiftet. För mer information läs det informationsblad som delats ut till samtliga lägenheter. OBS! Om du nytecknar före 1:a mars 2006 slipper du inträdesavgift. Glöm inte att uppge kampanjkoden ”fristart” vid nyteckning. De som redan idag är kunder hos Bredbandsbolaget behöver inte göra någonting. Bredbandsbolagets kundtjänst på telefon 020-217 218 tar emot nybeställningar och andra frågor.

Förberedelser inför vintern - rasskydd etc.

Som förberedelse inför vintern har föreningen

under året satt upp snörasskydd på sådana ställen

där risk finns för snöras.


Städning av gemensamma utrymmen

Föreningen har tecknat ett avtal med KFF som innebär att de tar över städningen av gemensamma utrymmen fr.o.m. 1 april.


Trädgårdsskötsel

Föreningen har beslutat förnya avtalet med Lambarö Trädgård & Markplanering för 2006 vad gäller skötsel av trädgårdar på Köpenhamnsgatan och Jyllandsgatan. På Köpenhamnsgatan samordnas arbetet med vår Trädgårdsgrupp.


Styrelsen har antagit en 20-års under-hållsplan samt en 5-årsbudget från år 2006

Som hjälpmedel för vår ekonomiska planering

tar styrelsen årligen fram en långsiktig (20år) plan

och en 5-årsbudget. Båda dessa dokument är en produkt av ett målmedvetet arbete och planerade diskussioner under tiden sedan den nuvarande styrelsen tillsattes.

De dyraste underhållsposterna under en 5-årsperiod är fasader och hissar.

Enligt dessa dokument ska vi kunna hålla vår ekonomi i balans utan några avgiftshöjningar under

2006 och 2007, men under 2008 förespås en höjning med 2,9%, oförändrat 2009 och 2010 höjning med 1,8% . Detta innebär inte beslut om avgiftshöjning utan är bara en prognos utifrån de fakta vi har idag. När vi om ett år gör en ny 20-års underhållplan och 5-årsbudget utgår vi från nya fakta, som leder till nya antaganden om framtiden.

KabelTV/DigitalTV


Övergången till digitala TV sändningar i marknätet, som för Stockholms del är planerad till hösten, kommer INTE att påverka dig som tittar på TV

ansluten till vårt kabel TV-nät. Du behöver INTE köpa någon dekoder / digitalbox. TV1, TV2 & TV4, liksom även Barn/Kunskapskanalen och SVT24 kommer att sändas "analogt" i vårt nät. Gamla TV apparater kommer fortsätta fungerasom vanligt här. Det kommer heller INTE att vara möjligt att ansluta en digitalbox avsedd för Boxers marksända kanaler till kabelTV nätet.


Yüklə 65,5 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə