[Bemutatkozás Centrope]Yüklə 19,27 Kb.
tarix28.04.2017
ölçüsü19,27 Kb.
#15992

[Bemutatkozás Centrope]

Pannon Gazdasági Hálózat
A Nyugat-Dunántúl vezető civil gazdaság-fejlesztő szervezete vagyunk. Rendkívül motiváltak vagyunk, és felkészültnek érezzük magunkat a Centrope irodai kapcsolati feladatok ellátására, Vas megye számára, úgyis, mint a megye közgyűlése által írásban is támogatott szerződéses partnere.


Pannon Gazdasági Hálózat bemutatkozása

A Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület 2006–ban alakult 6 klaszter és 23 Ipari Park részvételével. A Nyugat-dunántúli régió egyik vezető gazdaság-fejlesztő szervezeteként komplex és integrált programokkal kívánjuk elősegíteni a nemzeti célok elérését – új munkahelyek létrejöttét, az életkörülmények javulását. A hálózat célja hozzájárulni a foglalkoztatottság minőségének és a vállalkozások versenyképességének javulásához a Nyugat-dunántúli régióban, a klaszterek és ipari parkok hálózatának együttműködésével.

A PBN, mint regionális gazdaságfejlesztő szervezet, alapítása óta törekszik a Nyugat-Magyarországon működő mikro-, kis-, és középvállalkozások gazdasági szerepvállalásának erősítésére. Partnere kíván lenni a régióba befektetési céllal érkező cégeknek. Szoros együttműködést ápol a regionális gazdasági és munkaügyi intézményekkel. Alapcéljai alapján ezt azért teszi, hogy a helyi kis- és középvállalkozói szektort erősítse. A kialakult együttműködésekkel jelenleg is fejleszti és segíti régiónk gazdaságát, hogy a vállalkozások helyt álljanak a hazai és a nemzetközi verseny mezőnyében.

A PBN, nemzetközi kapcsolatrendszere révén segíti a bevált külföldi gyakorlatok hazai alkalmazását. Támogatja a hazai sikertörténetek kommunikálását nemzetközi fórumokon. Szervezetünk jelenleg 23 nemzetközi projektben dolgozik európai intézményekkel, kutatóközpontokkal és gazdaságfejlesztő szervezetekkel.

Jelenleg 16 munkatárssal dolgozunk, szombathelyi, győri, valamint nagykanizsai irodákkal.

A Pannon Gazdasági Hálózat alakulásától fogva részt vesz a CENTROPE kezdeményezés munkájában és küldetésében, tevékenységeiben hűen tükrözi CENTROPE jelmondatát: “We grow together. Together we grow”.

Kezdeményezői voltunk, kiemelt partnereinkkel együtt például a Centrope_tt projektnek, egy olyan technológia-transzferre és innovációs támogatásra szakosodott nemzetközi szakértői közösségnek, amely Ausztria, a Cseh Köztársaság, Magyarország és Szlovákia határmenti területein, az úgynevezett CENTROPE térségben működik.

A CENTROPE kezdeményezéshez hasonlóan mi is kiemelkedően fontosnak tartjuk  • a CENTROPE tudásrégió megerősítését az innováció, a tudomány, valamint a gazdasági és társadalmi fejlődés kutatásának erősítését.

  • A humán erőforrás fejlesztését, mivel az alapvető és magasabb szintű képzési programok határokon átnyúló dimenzióval, és a közös munkaerőpiac integrációját javító intézkedésekkel erősítik a jövőbeli prosperitásnak ezt a kulcsfontosságú tényezőjét.

  • Valamint a területi integrációt, amely az infrastrukturális létesítmények, a környezetkímélő közlekedés és szállításirányítás koordinált javítását célozza.

Bízunk benne, hogy a CENTROPE kezdeményezéshez történő formális csatlakozásunk és aktív részvételünk a jövőben még inkább erősíteni fogja a régió versenyképességét a vállalkozások közötti kapcsolatok erősítésével, valamint új, minőségi munkahelyek létrehozásával.

A PBN egy jól beágyazott hálózattal rendelkezik a releváns osztrák, szlovák és cseh partnerek között. A szakértői kör magába foglalja a közfeladatokat ellátó szereplők, egyetemek és kutató intézeteket, valamint az üzleti szereplőket is.A PBN referenciái a CENTROPE régióban

A PBN megalakulásától fogva aktív szereplője a Centrope kezdeményezésnek. Az első munkák a Vienna Business Agency-vel indultak. Ennek célja a régió arculatának pozícionálása volt. A PBN –a részvételen túl – a magyarországi partnereket szervezte a workshopokra és egyeztetésekre, önkéntes alapon.

A PBN részt vet a VBA Vienna IT Enterprises által vezetett konzorciumban partnerként, amely célja a Centrope region IKT potenciáljának felmérése, valamint egy IKT klaszter létrehozása volt. A PBN volt felelős a piaci elemzés elkészítéséért, valamint a klaszter szervezet kialakításáért, pozícionálásáért.

A PBN szintén részt vett egy az Alsó-Ausztriai Ecoplus által vezetett konzorciumban, amely célja határon átnyúló innovációs csekk terjesztése volt a KKV-k és a kutatás fejlesztésben aktív intézmények között. A PBN volt felelős a csekk rendszer kialakításért, valamint a bírálatokért.

Ausztriával közösen jelenleg 3 futó projektünk van, amely az energiahatékonyságot, KKV fejlesztést, valamint az innovációt célozza meg, és ezek egyikében a PBN a vezető partner.

Az ESPAN projekt keretén belül egy határon átnyúló energia koncepció került kialakításra az energia-autonóm régiók számára, számos best practice (ún. legjobb gyakorlat) megvalósítással.

Az InnoSiprit projekt, mint az egyik legújabb osztrák-magyar határon átnyúló kezdeményezés az új technológiák alkalmazására koncentrál a közszféra intézményei energiahatékonyságának javítása érdekében.

Annak érdekében, hogy a továbbiakban is javítani tudjuk az energia felhasználás hatékonyságát, számos, az Intelligens Energia programba beadott projektet kívánunk elindítani osztrák partnereinkkel közösen.

Az IRIS projekt a KKV szektor fejlesztését tűzi ki célul, különös tekintettel a fenntartható erőforrásokra és azok kihasználására. E partnerségben a PBN feladata a határon átnyúló klaszter elemzés elkészítése, valamint a közös KKV programok, mint például a beszállítói fórumok szervezése

Az IRIS projekt követője volt az Innoval projekt, amely célja az AAL technológia kapcsolt új üzleti projektek generálása, a mechatronikai szektor elemzése alapján. e projektben a PBN vezető partner.


Pannon Business Network – www.pbn.hu

Központi Iroda: 9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

Tel: 36 94 505 003 Fax: 36 94 505 004
Yüklə 19,27 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin