Det är absolut förbjudet att kasta sopor i Asfaltsentreprenören Wåhlins container!Yüklə 23,5 Kb.
tarix09.02.2017
ölçüsü23,5 Kb.
#8039
Det är absolut förbjudet att kasta sopor i Asfaltsentreprenören Wåhlins container!
Denna container är deras privata och innehåller fyllnadsmaterial (asfalt, stenar, m m) dvs rent material som kan användas på byggarbetsplatser för att fylla ut under byggnader. Detta material är TUNGT!

Sopor som lämnas till återvinning betalas per kilo. Hanteringen av rivningsmaterial ingår i vårt pris (även i de privata tillvalens pris) och bekostas således av Wåhlins.


Fyllnadsmaterial är relativt billigt per kilo, blandade sopor är väsentligen dyrare eftersom de måste sorteras. Miljöfarliga sopor är extremt dyra. En container med 15 ton sten och en enda liten plastkruka, ett cykeldäck eller en tom färgburk räknas som att hela containern är miljöfarlig dvs 15 000 kilo miljöfarligt avfall! Räkna själv…
Någon eller några har fått den briljanta idén att kasta sina egna sopor i deras container. Om Wåhlins drabbas av överkostnad vid tömning av container på grund av att någon har slängt sina privata sopor i deras container så kommer detta att ekonomiskt drabba samfälligheten, för då får vi betala för containern. Vi riskerar alltså att föreningen drabbas av att få betala stora summor för personers dumhet och lathet! Om vi får betala så för du betala eftersom föreningen inte har någon egen sedelpress. Att lämna sopor privat är gratis för företagare som Wåhlins kostar det pengar.
Dessa sopor kommer att lyftas ur containern och läggas på gatan, så hoppas vi att den eller de som lade i soporna, tar hand som sitt eget avfall! Här finns även utrymme för en vänlig granne att ta med soporna i helgen om man ändå ska till återvinningen. Se du någon som kastar skräp i containern stoppa dem eller berätta för styrelsen vem det var, dokumentera gärna det pågående brottet med hjälp av mobilkameran, då kan styrelsen skicka räkningen till rätt person.
Tips till dig om inte har egen bil, be grannen om hjälp eller vänd dig till styrelsen så kan vi försöka hjälpa till.

Vi är många i samfälligheten och vi kan t ex om det finns behov i samband med städdagar och annat arrangera att vi hjälps åt att bli av med sopor!
Yüklə 23,5 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə