Prestanite pušiti dok nije prekasnoYüklə 80,04 Kb.
tarix06.02.2017
ölçüsü80,04 Kb.
#7673
PRESTANITE PUŠITI DOK NIJE PREKASNO

c:\users\user\pictures\stop pušenju.png

Akupunktura je priznata kineska metoda liječenja preko određenih točaka na tijelu koja se upotrebljava preko 5000 godina i daje iznenađujuće rezultate.

Poznati su slučajevi vađenja zuba bez boli, poroda bez boli, i brojni slučajevi izlječenja tretiranjem posebnih točaka. Sve te točke su povezane meridijanima i ima ih 365, koliko i dana u godini i 12 meridijana koliko i mjeseci u godini.


c:\users\user\pictures\imagespušenje sttop.jpg

Akupunkturne točke koje se koriste za liječenje ovisnosti o pušenju nalaze se u uhu (Shenmen, pluća, nadbubrežna, i ovisnosti), i na zglobu ruke / (Shenmen HE-7, Daling P-7 i Hegu LI-4; Lieque LU7 Yangxi LI5)
Svaka točka je u kontaktu s laserskim vrhom.I desna i lijeva strana tijela se tretiraju jednako, i taj tretman istodobnog tretiranja izabranih točaka daje izvanredne rezultate. Kod kroničnih pušača (koji puše više od 30 cigareta dnevno ) potrebno je obaviti više terapija ( do 6 ) a kod onih koji puše (manje od 30 kom. dnevno), od 1 do 3 terapije. Više od 70 % puša

a već nakon jedne terapije prestaje pušiti. Najviše ovisi o stvarnoj volji za prestanak, jer se želja za cigaretom izgubi ali ostaje navika da se u određenim trenucima posegne za cigaretom. Ta navika traje do 3 minute i svakako ju treba nadvladati. Intervali navike i želje biti će sve dulji dok sasvim ne prestanu( nakon mjesec dana).

c:\users\user\pictures\prestati pušiti.jpg
Snaga laserske terapije:

Laserska terapija je potpuno sigurna i bezbolna. Blage laserske zrake se primjenjuju na određene energetske točke tijela, potiču tjelesnu proizvodnju endorfina. To su prirodne tjelesne kemikalije koje imaju smirujući, opuštajući učinak. Kada želimo prestati pušiti, događa se nagli pad razine endorfina koji dovodi do jake želje za nadoknadu endorfina koji daje smirujući učinak.


Laserska terapija pomaže vam vam osloboditi se od tih potreba i želje za cigaretom, jer prirodno nadoknađuje endorfin, smanjuje stres i detoksicira pluća. Tretman daje prirodni visoki osjećaj opuštenosti, čime se smanjuje iskušenje da se konzumira cigareta. Kao rezultat toga tisuće ljudi su prestali pušiti zahvaljujući laserskoj terapiji i rezultati ukazuju da je statistički daleko najučinkovitija metoda prestanka pušenja.
/ ENDORFINE JOŠ NAZIVAJU HORMONOM SREĆE A 1999 JE DOKAZANO DA IH OSLOBAĐA AKUPUNKTURA. INAČE SU ENDORFINI VRSTA ENZIMA I NEUROPRIJENOSNIKA I NASTAJU U HIPOTALAMUSU /.

DOBAR RAZLOG ZA PRESTANAK PUŠENJA

Već nekoliko minuta nakon prestanka pušenja vaše tijelo se počinje čistiti. Vrbo brzo ćete primijetiti promjene u fizičkom i psihičkom zdravlju.

Nakon samo jednog dana bez cigareta, tijelo se oslobađa ugljičnog monoksida koji je otrovan i djeluje štetno na svaku stanicu tijela. Kao rezultat toga će se povećati razina kisika, proljepšati ten i povećati razina fizičke energije.

Nakon 20 minuta

Krvni tlak i puls se normaliziraju, povećava se cirkulacija krvi.Nakon 8 sati

Razina ugljičnog monoksida u krvi značajno pada.Nakon 2 do 3 dana

Manje sluzi u grlu i manje poteškoća s disanjem.Nakon 5 do 7 dana

Osjetilo okusa i mirisa se poboljšava, vaš dah je svježiji, zubi čišći i razina tjelesne energije se povećava.Nakon 2 do 3 tjedna

Simptomi odvikavanja su prošli i sada možete izdržati nekoliko sati da uopće ne pomislite na cigaretu. Rizik od nastanka krvnih ugrušaka se značajno smanjio.Nakon 4 tjedna

Kašljanje, začepljeni sinusi i poteškoće sa disanjem postaju prošlost. Manje ste umorni, a pluća postaju otpornija na infekcije.Nakon 2 do 3 mjeseca

Funkcija pluća se poboljšava za 5%.Nakon 1 godine

Rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti je manji za 50%.Nakon 2 do 3 godine

Rizik od nastanka pneumonije ili gripe je jednak kao i kod osoba koje nikada nisu pušile. Rizik od nastanka srčane bolesti i bolova u prsima nastavlja opadati.Nakon 5 godina

Rizik od nastanka raka grla i mjehura je manji za 50%.Nakon 5 do 10 godina

Rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i krvnih ugrušaka je potpuno jednak kao i kod osoba koje nikada nisu pušile.Nakon 10 godina

Rizik od nastanka raka pluća je smanjen za 50%. Rizik od nastanka osteoporoze se nastavlja smanjivati.Nakon 15 do 20 godina

Rizik od nastanka raka pluća, grla i mjehura je jednak kao i kod osoba koje nikada nisu pušile. No, osobe koje su pušile 20 cigareta dnevno dugi niz godina, će imati 50% veći rizik od nastanka raka pluća tijekom cijelog života.

Jednom kada prestanu pušiti, pušači već nakon nekoliko mjeseci ističu da se suočavaju s manje stresa nego u doba kada su pušili.

Dokazano je da nikotin ne smanjuje razinu stresa, već ju značajno povećava. Onaj osjećaj smanjenja stresa kada zapalite cigaretu je potpuno lažan i u pitanju je samo zadovoljavanje nikotinske krize.Više vremena

Brojni pušači se iznenade kada shvate koliko vremena im je oduzimalo pušenje i razmišljanje o pušenju.

Imat ćete više vremena i nećete morati brinuti gdje ćete kupiti cigarete, kada ćete zapaliti i nećete trošiti vrijeme na cigarete.

Osjećaj zadovoljstva

Postizanje cilja predstavlja nevjerojatno zadovoljstvo, naročito kada je put prema cilju težak i morali ste prijeći preko puno prepreka.

Mnogi bivši pušači su uistinu ponosni na sebe i taj osjećaj je jedino što ih drži da ne zapale više nikada u životu.

Što ako odustanem?

Veliki broj pušača odustane nekoliko puta prije nego uistinu prestane pušiti. U ovome nema ništa loše jer naučite nešto više o svojim slabostima.

U prosjeku je potrebno 5 pokušaja prestanka pušenja da bi se konačno prestalo pušiti. Važno je da težite nepušačkom načinu životu.

Zato laserska metoda pomaže da i poslije jednog tretmana je lakše podnositi potrebu za cigaretom.

Za većinu pušača je razdoblje bez cigarete razdoblje učenja u kojemu postupno otkrivate više o kontroli svojih emocija.

Uvijek će biti nešto što ćete htjeti raditi više od pušenja. Trik je u tome da nađete jako puno alternativnih opcija u kojima ćete uživati više nego u cigaretama.Na kraju, pomislite samo na sve prednosti koje će vam pružiti prestanak pušenja, na sve rizike oboljenja od raka pluća, na financijsku korist i općenito poboljšanje zdravlja.

Yüklə 80,04 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə