Dorthea marie ingvordsenYüklə 0,54 Mb.
səhifə1/19
tarix14.01.2017
ölçüsü0,54 Mb.
#5236
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19

Slægten Bejlegaard / Ingvordsen fra Klitgaard i Nørholm sogn

ANE Nr 1

DORTHEA MARIE INGVORDSEN

Født: 1-01-1862 i Holme i Nørholm sogn

Hjemmedøbt: 2-01-1862 .

Fremvist i Kirke i Nørholm sogn den: 20-12-1862

Død.: 18-08-1944 i Aalborg

Begravet fra Ansgar Kirke i Aalborg den :22-08-1944 Kl.15. til Aalborg Kirkegaard Kvarter nr. 12 grav nr. 68 og 70 hvor også hendes Mand og Moder ligger begravet.

Dorthea Marie er i følge Nørholm Kirkebog døbt som datter af

MADS CHRISTIAN INGVORDSEN og hustru

MAREN S0RENSDATTER BEJLEGAARD

Faddere: Gaardejer Niels Bødker i Nørholm

Pige Mette Kathrine Madsen Gjøl

Søren Christensen i Hasseris

Mads Christensen Gjøl

Søren Christian Madsen af Gjøl.

Omtale af Faddere ved Dorthea Maries dåb i Nørholm Kirke Gaardejer Niels Bødker er Niels Christensen Bødker som er gift med Faderens Søster Karen Ingvordsdatter. Pige Mette Kathrine Madsen og Søren Christian Madsen er Halvsøskende til Moderen. Søren Druknede i Rusland, vi ved ikke hvorledes.

Mads Christensen er Moderens Stedfader, hendes Moder blev jo tidligt Enke efter Søren Nielsen Bejlegaard og giftede sig så senere med Mads Christensen.

Søren Christensen kan være? en halvbroder til Marens Fader deres Moder var gift 3 gange og i andet Ægteskab med Chresten Christensen Møller fik en søn Søren Christensen som flyttede fra Gjøl over til Porsheden, efter igen nogle år flytter han og dukker op i Nibe boende hos en datter, det er iøvrigt en Søn af ham, Chresten Sørensen Bejlegaard der bliver stamfader til Slægt nr. 2 Bejlegaard på Egholm, hvor han overtog sin Svigerfaders Gaard, Niels Uttrup Gaard.

Se Egholmsbogen udgivet af P Hansens efterf. Bogtrykkeri Aksel Schølin Aalborg 1935 og Skrevet af Skoleinspektør Kr. Værnfelt. side 73 og 245-258.

Den første Bejlegaard Slægt på Egholm var Marens Farbroder Lars Nielsen Bejlegaard Stamfader til. Bejlegaard på Egholm se Eghomlmbogen side 106-246.med flere sider.

Dorthea Marie Ingvordsen bliver Viet i Nørholm Kirke den: 23-12-1886 til.


JENS PETER CASPERSEN


født: 1-09-1856 i Klitgaard i Nørholm sogn

Hjemmedøbt den 27-10-1856

fremvist i Nørholm Kirke den: 25-12-1856

Død.: 16-03-1921 i Aalborg


Jens Peter er døbt som søn af : CASPER JENSEN og hustru


KAREN MARIE JØRGENSDATTER

Se Slægtsbog :SLÆGTEN CASPERSEN fra Klitgaard i Nørholm sogn udgivet 1990 af Jens E. Caspersen Se side 14. ANE NR. la. og videre.

Dorthea Marie og Jens Peter bor i Hjemmet hos Maren og Mads Ingvordsen her bor også Dorthea Marie’s Datter Larsine.

Huset er jo ikke stort, og som omtalt køber Jens Peter Caspersen det.

Dorthea og Jens Peter flytter til Nørholm omkring 1907 og det gamle hus i Holme bliver nedrevet, i ca.1910 flytter de til Aalborg først til Dannebrogsgade 17, nuværende nr. 26.senere og indtil Maren dør i 1927 bor de i Stengade nr.22 i stuen til Venstre, Huset er for længst nedrevet for at gøre plads til Sygehus Nord i Aalborg,

Da Dorthea bliver ene flytter hun til Absalonsgade 20 på 2' sal til venstre her bor hun til 1940 hvor hun bliver flyttet til Alderdomshjemmet på Annebjergvej hvortil hun kom på grund af Sygdom, og her døde hun 1944 af Guldsot.

Hvad levede så familien i Aalborg af, jo Bedste, Dorthea Marie hjalp forskellige Familier med Storvask og Jens Peter havde Arbejde ved de Avlsbrugere der boede i Aalborg, Avlsbrugere var en slags Gaardmænd som boede i Byområder og havde Husdyr bl. andet Køer Grise Heste mm. Høns, de solgte frisk nymalket Mælk og Nylagte Æg til de omkringboende Beboere af Udlejnings Ejendommene, eksempelvis var der en Avlsbruger i Istedgade, han stammede fra Nørholm, i Helgolandsgade og Fredericiagade var der ligeledes Avlsbrugere, senere bliver det forbudt at sælge mælk fra Stalddør og man sælger også mest Pasteuriseret Mælk fra Mejerierne.

Dorthea Marie bliver mest kaldt Dor Mari eller Dorre

Dor Mari og Jens Peters Børn: eller som det også kan siges, af dem selv, Dit og Mit og Vores børn.

Dorthea Marie havde før sit Ægteskab med Jens Peter en Datter

LARSINE PETREA JENSEN født: 26-10-1883.

Jens Peter havde Ligeledes en Datter før sit Ægteskab:

se Slægtsbog "Slægten Caspersen" side 20.

MAREN KIRSTINE CASPERSEN født: 10-07-1882.

CASPER CHRISTIAN CASPERSEN født: 7-05-1887 som deres fælles barn.
LARSINE PETREA FRAULUND JENSEN

født: 26-10-1883 i Holme i Nørholm sogn

døbt: 26-12-1883 ,St.Stefansdag i Nørholm Kirke,

hun var blevet Hjemmedøbt den 26-11-1883

Død.:19-03-1941 i Frederikshavn og begravet her. Larsine er døbt i Nørholm Kirke som datter af: Ugift pige Dorthea Marie Ingvordsen 21 år og

Ugift Karl,Søren Jensen af Dall. Hans Navn var

Søren Fraulund Jensen.

Faddere: Pige Mette Kirstine Ingvordsen

Karen Marie Christensen

Niels Laustsen

Ungkarl Jens Christian Sørensen Nibe

Ungkarl Ingvord Sørinus Ingvordsen

Dorthea Marie og Søren Fraulund Jensen havde Tjent på samme Gaard i Dall syd for Aalborg de blev jo ikke gift med hinanden han blev gift og bosat i Hasseris.

Sine kommer i Huset hos Arrestforvarer Mortensen i Nibe og

her bliver hun nærmest at betragte som datter af Huset, hvilket også mange tror, blandt dem en Ungersvend Maskinarbejder og Smed fra Hjørring som arbejder i Nibe, Emil Sørensen, han rejser sammen med nogle venner til Amerika og efter den Korrespondance det medfører fremgår det at de breve og Kort som er sendt til Sine er Adresseret til Miss, Sine Mortensen Nibe, hvad der morer hendes bekendte.

Emil rejste til Amerika i 1910 om bord på S/S Hellig Olav,

han havde bekendte i Marion i staten Iova, her arbejdede han en tid og boede hos dem familie han kendte, Arbejdet der var for Hårdt så han rejste til Racine i Staten Viskonsin, han Kendte en der arbejdede der, her bliver han Kok for et Hold Arbejdere der arbejder ved en Banelinie.

Emil kommer hjem fra Amerika i 1913 og Sine og ham bliver gift og flytter til Frederikshavn, og da Arrestforvareu Mortensen er død flytter fru Mortensen med og de bosætter sig på Emilievej og Emil får arbejde som Elektriker hos en Kombineret urmager og Installatør Nielsen i Danmarksgade, denne Urmager havde et kort ben, som han næsten altid stod på og der er utallige historier der er fortalt om ham, når nogle kunder lavede for meget Vrøvl rejste han sig i sin fulde højde på det Lange Ben. .,

Emil og Sine startede deres egen Installationsforretning i Søndergade nr.27. og får en stor Virksomned ud af det. Firmaet eksisterer endnu med Emils Navn

Fru Mortensen boede hos dem til hendes død, de arvede hende og i vor Familie er der stadig en del ting som har direkte forbindelse med Arrestforvaren,

I Konfirmationsgave fik jeg et Lommeur som oprindelig have været en Gave fra Afholdsforeningen N.I.O.G.T. til Mortensen.

Et Guldur af Amerikansk oprindelse med Sines Billede på urskiven som Emil havde fået lavet i Staterne har jeg arvet efter min fader, som havde arvet det efter Emil.

Sine og Emil havde ingen børn, men de fik en Plejesøn som de hentede i Norge på et Børnhjem, hans Moder var fra Frederikshavn men hvem hun er er ikke Undersøgt, hans navn var LEIF VETTERLAND med tilføjelse af Sørensen han var født 1917, Han gjorde sig helt umulig og de måtte sende ham på Drengehjem Ingen ved hvad der siden er blevet af ham.

Emil byggede på Emilievej ved Koktvedvej i Frederikshavn en Ejendom med Bageri og Beboelse til sin Broder Gjerlev Sørensen han måtte forlade Bageriet han og familie levede på for stor fod.

JENS PETER CASPERSENS DATTER.

MAREN KIRSTINE CASPERSEN


født: 10-07-1882 i Holme i Nørholm sogn

døbt: 15-10-1882 i Nørholm Kirke

død.: 2-02-1973 i Aalborg

Maren Kirstine er døbt som datter af: Ugift Jens Peter Caspersen og Pige

Maren Sofie Thommasdatter Dam 24.år.

Alt om Maren og hendes Moders Slægt samt hendes Efterkommere se Slægtsbog "Slægten Caspersen fra Klitgaard i Nørholm sogn" udgivet 1990 af Undertegnede. se Siderne 20 til 29.CASPER CHRISTIAN CASPERSEN


født: 7-05-1887 i Holme i Nørholm sogn

døbt: 19-06-1887 i Nørholm Kirke

død.: 1-03-1974 i Aalborg og begravet der.

Casper Christian er døbt som søn af: Jens Peter Caspersen og hustru

Dorthea Marie Ingvardsen

Faddere: Stine Ingvardsen af Holme

Pige Andrea Sørensen i Klitgaard

Gaardmand Mads Ingvardsen af Holme

Ungkarl Lars Peter Madsen af Gjøl

Ungkarl Niels Caspersen af Klitgaard

Fadderne ved Casper Christian’s Dåb.

Stine er Mette Kirstine Ingvordsen Moderens Søster

Mads Ingvordsen er Morfaderen, Lars Peter Madsen er Moderens Morbroder, Niels Caspersen er faderens Broder.

så. er der Andrea jeg tror det må være Nabo eller Veninde.

Casper Christian bliver Viet i Vor Frelsers Kirke i Aalborg den 28-02-1915 med:

ANINE PETERSEN

født: 9-08-1887 i Nørholm

døbt: 13-11-1887 i Nørholm Kirke

død.: 13-06-1977 i Aalborg og begravet der.

Anine er døbt som datter af: ANDERS PETERSON og hustru

METTE CATHRINE JENSEN

Faddere: Niels Larsen’s Kone Mette Kirstine af Nørholm

Pige Marthine Nielsen af Nørholm

Barnets Fader

Lars Christian Larsen af Nørholm

Jørgen Larsen af Nørholm

Niels Larsen er Niels Peter Larsen en fætter til Barnets Moder og hans Kone Mette Kirstine Nielsen er en Kusine til Barnets Moder, foruden at de også er Fætter og Kusine til hinanden

Lars Christian Larsen er ligeledes en fætter til Barnets Moder og broder til Niels Peter. Marthine Nielsen har jeg ikke kunnet få placeret i Slægten.

Casper Christian og Anine’s børn:

JENS EJGILD CASPERSEN født: 14-07-1915 i Aalborg

AGDA CATHRINE MARIE CASPERSEN " 19-01-1917 i Aalborg

MARGIT CASPERSEN født 8- 02 -1920 i A a l b o r g

MARIE CASPERSEN ": 6-12-1928 i Aalborg

Christian og Anine tjente sammen i Nørholm Østergaard hos Andreas Andersen, Christian indtil 1908, Anine til 1911.

Christian havde gået hjemme hos forældrene og hjulpet ved Landbruget men i 1905 kom han ud at tjene han fik plads hos Rasmus Rasmussen i Porsheden hvor han var fra 1' November 1905 og til 1' November 1906 hvor han så kom til Andreas Andersen,

i 1908 1' November tjente han hos Andreas Christensen i Nørholm

og var her til 1' November 1909, så har han sikkert gået hjemme til 1' Maj 1910, hvor han blev frameldt Nørholm sogn og fik Plads som Herskabskusk på Hotel Phønix i Aalborg hos Værten Laurits Jensen, her fik han den svimlende sum af 35,- Kr. om Måneden. Det var sikkert en god Plads, for eks om Sommeren

Kørte han Hotelværten og frue til Løkken, hvor de Logerede sig ind som Sommergæster og her blev Christian også indlogeret tillige med Hestene. og om Vinteren var han pligtig til at hjælpe med alt Forefalden Arbejde. Den 1' Maj 1912 slutte han på Phønix og fik arbejde på Aalborg havn ved Eksportbådene der var en stor Eksport fra Aalborg med Smør og Flæsk til England en del Transport var der også med levende Kreaturer til det øvrige land og Udlandet. her var der gode penge at tjene, Men det gik kun til ca.1920 da var far så uheldig at en. Kvie gled og resultatet blev at far brækkede det ene Ben,

han blev indlagt på Kamilianerklinikken på Kastetvej her lå han det meste af Vinteren, men den gang gjorde man ikke så meget ud af et brækket Ben,det resulterede da også i at Benet aldrig groede ordentlig sammen.

Efter Sygelejet købte Far en Mælkerute som han passede til Pensionsalderen.

Anine var som man siger i dag hjemmegående Husmoder, men hun syede en del for Forretninger,samt vores Tøj, det var både Skjorter og Kjoler. som Kuriositet kan nævnes at ved Far og Mors Bryllup den 28 Februar 1915 havde Arbejdskammeraterne 40 Mand indsamlet til en Bryllupsgave den svimlende Sum af 16 Kr.og 89 ører .

Deres Søn:


JENS EJGILD CASPERSEN


født.: 14-07-1915 i Dannebrogsgade 17 i Aalborg (nu nr.26.)

døbt;: 5-09-1915 i Vor Frelsers kirke i Aalborg

Jeg er døbt som søn af: Casper Christian Caspersen og hustru Anine Pedersen

Dannebrogsgade 17.

Faddere: Ugift Marie Jensen

Jens Peter Caspersen Forældrene.

Marie Jensen er Mors Kusine som boede i Aalborg

Jens Peter Caspersen er min Farfader

Jeg blev gift i Frederikshavn Kirke den 17-11-1940 med:

ELLEN MARGRETHE JOHANSEN


født.: 30-10-1919 i Frederikshavn

døbt.: 7-12-1919 i Frederikshavn kirke

død. : 24-01-1974 i Frederikshavn

Ellen er døbt i Kirken som datter af: Peter Johansen og Hustru

Agnes Johansen født Jensen

Faddere: Skibstømrer Søren Kostrup og Hustru Magdalene

Forældrene. Moderen Bar, Barnet.

Ellen og mines Børn:

ANNI MARIE CASPERSEN

født:19-04-1941 på:Bådervej

BENT OLE CASPERSEN

født: 8-08-1944 i Søndergade

Jeg er udlært Elektriker og har arbejdet som sådan i flere år dels ved Elektroinstallatører og i den Længste Årrække på Frederikshavn Værft, det der hed "Danyard". Og som nu er lukket.

Jeg var soldat i Viborg ved 3' regiment 1 og 6 Batalion 1' Kompagni ved Forbindelseslinien i 1936 og genindkaldt 1937 og blev indkaldt 1' September 1939 ved Mobiliseringen ved Krigsudbrudet her var jeg så til Januar Måned 1940 hvor jeg blev Hjemsendt med Militær Udrustning, som senere Tyskerne sørgede for at vi kom af med igen.

De seneste år af mit virksomme liv var jeg ansat på Tegnestuen på Værftet som Elektroingeniør, en uddannelse jeg fik pr. Korrespondance, Ellen var uddannet i Husgerning og efter vi blev gift var hun hjemmegående Husmoder.

ANNI MARIE CASPERSEN

født:19-04-1941 i Båder i Frederikshavn

døbt.18-05-1941 i Frederikshavn Kirke

Anni blev gift i Frederikshavn Kirke den 28-09-1963 med:

ARVID BUCHOLTZ født.:20-10-1939 i Ullids Søn af: JENS BUCHHOLTZ og

Hustru Dagmar BUCHHOLTZ

Anni og Arvid’s børn:

ANNE METTE BUCHOLTZ

født: 20-08-1969 .i Frederikshavn

døbt 28-09-1969 i den gamle Fladstrand Kirke

CLAUS BUCHOLTZ født: 8-08-1972 i Frederlkshavn

Anni er forhenværende Ekspeditrice og efter giftermålet Hjemmegående Husmoder, Arvid er udlært Maler og er nu Pensioneret Boligindspektør fra Frederikshavn Boligforening' af 1945.

Anne Mette er Sygeplejerske og Claus er Elinstallatør

.
ANNE METTE BUCHOLTZ.

født:20-08-1969 i Abildgård sogn i Frederikshavn

døbt:28-09-1969 i den gamle Fladstrand Kirke, der på dette tidspunkt var sognekirke for Abildgård sogn.


Faddere ved dåb: Bent Ole Caspersen


Edvard Buchholtz og hustru Bodil Buchholtz.

Anne Mette er gift den 28-05-1994 i Aasted Kirke med:KLAUS NEJSIG OLESEN.

født: 2-12-1964 i Frederikshavn

døbt i Aasted Kirke:

Klaus er søn af: Niels Nejsig Olesen og hustru Lilly Kirsten Olesen født Lyng.

Deres Børn:

Rasmus Bucholtz Olesen født: 19-05-1995

Jeppe Bucholtz Olesen født: 12-02-1999

BENT OLE CASPERSEN


født: 8-08-1844 i Frederikshavn Søndergade 227c.

døbt 12-11-1944 i Frederikshavn Kirke

død. 2-10-2001 i Frederikshavn

begr: 5-10-2001 fra Bangsbostrand Kirke

Ole blev gift i Frederikshavn Kirke den 31-03-1973 med:

ANNE - MARIE BRANDT født: 28-06-1952 i København

Datter af: KAREN BERTELSEN og POUL HENRIKSEN (Dette Ægteskab er opløst)

Bent Ole er udlært Maskinarbejder, efter læretiden læste

han til og fik Maskinmester eksamen,han havde den nødvendige

Sejltid ved rederiet Ø K og sejlede blandt andet på Østen Kina og Amerika,senere som Marinesoldat med Tjeneste på Grønland, hjemkommet herfra læste han til den udvidede Maskinmester Eksamen og fik den nødvendige Læretid som Elektriker og arbejdede som Maskine - og Elmester på Darnyard Værftet i Frederikshavn. til det begyndte på Nedtrapning .

Anne Marie er Uddannet Sygeplejer medhjælper og ansat på Gigtpleje hjemmet i Frederikshavn


Bent Ole og Anne Marie’s Børn:

LOTTE CASPER8EN født: 17-05-1974 i Elling

RIKKE CASPERSEN født: 27-05-1977 i Ravnshøj

GITTE CASPERSEN født: 27-11-1982 i Ravnshøj.

Mine Børnebørn som nu alle bor i Frederikshavn Kommune

Deres Dåb.

Anne Mette er døbt i Frederikshavn Kirke 28-09-1969

Claus er døbt i Frederikshavn Kirke 08-10-1972

Lotte er døbt:i Elling Kirke 28-07-1974

Rikke er døbt i Abildgaard Kirke i Frederikshavn 21-08-1977

Gitte er døbt i Kvissel Kirke 25-02-1983.

A G D A C ATH R I N E M A R I E C A S P E R S E N

født:19-01-1917 i Aalborg Dannebrogsgade 17

døbt: 22-07-1717 i Vor Frelsers Kirke i Aalborg

Agda er døbt som datter af: Casper Christian Caspersen og

hustru Anine Petersson i Dannebrogsgade 17.

Faddere: Jens Caspersen

Jens Pedersen og hustru Marie Pedersen af Restrup Enge Forældrene

Jens Caspersen er Farfaderen

Jens Pedersen er Moderens Broder og han kone

Agda bliver Viet i Vor frelsers kirke den 26-02-1944 med:

HARALD NØRGAARD ANDERSEN født: 7-12-1911 i Aalborg

død.: 18-07-1981 i Aalborg

Agda og HaraId’s børn:

JØRGEN NØRGAARD ANDERSEN født: 29-11-1946 i Aalborg

BIRGITH NØRGAARD ANDERSEN" : 8-09-1948 i aalborg

Agda er gået ud af Ryesgades Skole i Aalborg med Realeksamen og har arbejdet som ekspeditrice og efter giftermålet har hun været Hjemmegående husmoder,

Harald er udlært Elektriker og har arbejdet som sådan i en del Ar, senere som Elektrikermester på Aalborg Værft, her var han til Pensionsalderen.

JØRGEN NØRGAARD ANDERSEN født: 29-11-1946 i Aalborg Himmerlandsgade døbt: 9-03-1947 i Marcus Kirken i Aalborg

Jørgen blev Viet 7-08-1871 med

KAREN THOMSEN født: 7-07-1948 i Nørre Sundby

Jørgen og Karens børn:

RASMUS NØRGAARD ANDERSEN født: 30-08-1973 i Aalborg

KASPER NØRGAARD ANDERSEN født: 26-04-1978 i Aalborg

Jørgen er uddannet Elektriker og arbejder som sådan på Aalborg Værft.

Karen er Uddannet Børnepædagog og er nu Børnehaveleder i Nørresundby, de er bosat i Vodskov.

Rasmus er El Ingeniør og Casper er stadig under uddannelse til Kemi Ingeniør.

B I R G I T H N Ø R G A A R D A N D E R S E N.

født: 8-09-1948 i Aalborg

døbt: 28-11-1948 i Marcus Kirken i Aalborg

Birgith blev gift på Søllerød Rådhus den 25-09-1976 med: POUL SALOMON

født: 7-05-1948 på Frederiksberg Søn af: Erik Salomon og hustru Doris Salomon

Birgith er uddannet Lærer og har som Speciale Idræt og Matematik, hun er ansat på Vedbæk Skole

Poul er Civilingeniør,. familien er bosat i Gl. Holte. Birgith og Poul’s børn:

JESPER SALOMON født: 5-11-1976

PERNILLE SALOMON født: 19~02-1979

NB! Poul er nu ansat ved et Stort Dansk Entreprenør firma med Domicil på Sjælland.

MARGIT CASPERSEN

født: 8-02-1920 i Dannebrogsgade 17 i Aalborg

døbt: 25-07-1920 i Vor Frelsers Kirke i Aalborg

Margit er døbt som datter af: CASPER CHRISTIAN CASPERSEN og hustru

ANINE PETERSEN Dannebrogsgade 17.

Faddere:ved dåben:Peter Jensen og Hustru Maren Jensen (født Caspersen) og Forældrene.

Maren Jensen er faderens Søster.

Margit bliver Viet i Vor Frelsers Kirke i Aalborg den: 30-01-1943 med:

POUL NØRGAARD ANDERSEN født: 22-02-1915 i Aalborg

Margit og Poul’s Børn:

NINNA NØRGAARD ANDERSEN født: 22-10-1945

MARIANNE NØRGAARD ANDERSEN 8-12-1949

SØREN NØRGAARD ANDERSEN 15-10-1955

Margit er Handelsuddannet og var i Lære hos Firmaet Kjølby Manufaktur og var Ekspeditrice hos Kjærs Mølles Udsalg. Poul er Uddannet Snedker og videre uddannet til Interiør Arkitekt og arbejdede som sådan på daværende Aalborg Værft. Senere hos Arkitekt firmaet Odgaard,hvor han forestod en ombygning på Aalborg Teater.

Før Pesionsalderen var Poul ansat ved Aalborg Kommune.

NINNA NØRGAARD ANDERSEN født: 22-10-1945 i Aalborg Færøplads

døbt: 13-01-1946 i St. Marcus Kirke i Aalborg

Ninna blev gift i samme Kirke den:25-11-1967 med:

I B L A R S E N født: 17-09-1938 i Aalborg

død.: 9-05-1980 i Gug.

Begr. 14-05-1980 fra Nøvling Kirke

Ninna er uddannet som Teknisk Tegner og arbejdede som sådan i nogle Ar på Aalborg Værft,efter Ib’s død uddannede hun sig som Lærer i Mensendich og har "salon" hjemme på Bavnehøj i Visse

Ib var Maskiningeniør og var til sin død ansat på Kedelafdelingen på Aalborg Værft.

Ninna har nu bofællesskab med: O L U F R A S M U S S E N født: 16-08-1944 i Aarhus

MARIANNE NØRGAARD ANDERSEN født: 8-12-1949 i Aalborg

døbt: 29-01-1950 i St. Marcus Kirke i Aalborg

Marianne er ugift og uddannet Børnehaveklasselæreinde

og arbejder som sådan i Aalborg,hun studerer også Zoneterapi

SØREN NØRGAARD ANDERSEN født: 15-10-1955 i Aalborg

døbt: 29-01-1956 i St. Marcus kirken i Aalborg

Søren er gift den 3-07-1087 med:

B I R G I T T E O T T E født: 18-08-1959 Datter af: ELI og ANNE LISE OTTE

Søren og Birgitte’s døtre

STINNE NØRGAARD OTTE født: 26-02-1986 i Aalborg

IDA NØRGAARD OTTE

Søren og Birgitte er begge uddannet Pædagoger og bosat i Langholt.

MARIE CASPERSEN

født: 6-12-1928 i Aalborg Dannebrogsgade 17.

døbt: 28-03-1928 i Vor Frelsers Kirke i Aalborg

Marie er døbt som datter af Casper Christian Caspersen og

hustru Anine Petersen Dannebrogsgade

Faddere: Installatør Emil Sørensen og hustru

Larsine Sørensen af Frederikshavn

Forældrene.

Larsine er Faderens Søster.

Marie blev gift i Vor frelsers Kirke den 10-11-1951 med

GUNNAR BANG ØSTERGAARD født: 7-03-1930 i Aalborg

død:15-09-2000 i Rødbyhavn

Marie er Kontoruddannet i Aalborg,de har boet i Fredericia og her var hun ansat på Tobaksfabrikkens Kontor, hun var en tid Regnskabschef på Fjernvarmeværket i Rødbyhavn , hvor de nu har boet siden 1963.

Gunnar er uddannet Maskinarbejder ved Privatbanerne i Aalborg er senere uddannet hos D5B. som Lokomotivfører med bopæl i Rødbyhavn, her var han samtidig formand for Fjernvarmeværket Mie og Gunnar har ingen børn.
1B.: M E T T E K I R S T I N E I N G V O R D S E N.

født: 26-06-1864 i Holme i Nørholm sogn

døbt: 25-12-1864 i Nørholm Kirke,var

Hjemmedøbt:l-08-1864.

død.: 4-02-1934 i Aalborg Absalonsgade 20 over Gaarden.

Mette Kirstine (Faders Moster Stine) er døbt i Nørholm Kirke

som datter af: MADS CHRISTIAN INGVORDSEN og hustru

MAREN SØRENSDATTER BEJLEGAARD

Faddere: Moderen

Maren Johanne Cathrine Madsen i Nørholm

Mads Christensen af Gjøl Niels Gregersen af Holme

Ungkarl Søren Christian Madsen af Gjøl.

Mads er Moderens stedfader, Søren Christian er moderens halvbroder, Niels Gregersen er Faderens svoger, der er gift med Else Ingvordsdatter,

Maren Johanne ved jeg ikke hvem er .

Mette Kirstine blev gift i Nørholm Kirke den:14-12-1888.

I følge Kirkebogen for Nørholm Kirke: 14-12-1888

Ungkarl Knud Larsen af Sønderholm 20.år. Født i Sønderho1m, Konfirmeret i Hornum. og

Pige Mette Kirstine Ingvordsen af Holme 24.år. født og Konfirmeret i Nørholm.

Forlovere: Laust Larsen Ørbech og Mads Ingvordsen Husmænd i Sønderholm og Nørholm.

K N U D L A R S E N.

født: 7-01-1868 i Sønderholm sogn

døbt: 10-04-1868 i Sønderholm Kirke

død.: 7-03-1916 i Gammel Hasseris

Knud er døbt i Sønderholm Kirke som søn af:

LARS LARSEN ØRBECH og hustru

ANE MARGRETHE KNUDSEN 26.år.

Stine var syerske, efter giftermålet med Knud flyttede de til Rimmen i

Sønderholm sogn, Knud var Slagter og arbejdede som sådan og Stine Syede.

De havde ingen børn sammen, derfor kom Dorthea’s datter i Huset hos dem og hjalp til, i det lille landbrug de også havde.

Knud havde en Søster som fik et barn udenfor Ægteskab, en Pige som blev

døbt ANNA FOLDAGER, hende tog de til sig som deres eget barn, det siges at

de derved fik en Pengesum som de satte i Huset i Rimmen. Huset står Endnu 1990.

Mette Kirstine flytter så til Aalborg og får Lejlighed i Stengade 22, en Kvistlejlighed nogle år senere følger hun igen hendes Søster Dorthea Marie og får en Lejlighed i Absalonsgade 20 over Gården (Dorthea bor i Forhuset)

Ejendommen Absalonsgade 20 Ejedes den gang af Deres Moders Fætters Søn Lorentz Vilhelm Christensen Bejlegaard .

De to Søstre Dorthea Marie og Mette Kirstine, de var uadskillige de holdt sammen, selv og de ikke altid var enige, de kunne udmærket blive uvenner men det varede aldrig længe før det hele igen var fryd og gammen.

1C.: I N G V O R D S Ø R I N U S I N G V O R D S E N.

født: 28-09-1866 i Holme i Nørholm sogn

døbt: 25-12-1866 i Nørholm Kirke

død.: 20-10-1940 i Aalborg

Ingvord Sørinus er døbt som søn af: MADS CHRISTIAN INGVORDSEN og

hustru MAREN SØRENSDATTER BEJLEGAARD

Faddere: Barnets Moder

Pige Johanne Cathrine Madsen af Nørholm

Gaardmand Niels Christensen Bødker af Nørholm

Gaardmand Mads Christensen af Gjøl

Ungkarl Søren Peter Nielsen af Holme

Niels Christensen Bødker er Svoger til Mads Ingvordsen han er gift med Madses søster Karen Ingvordsdatter og er således Onkel til Barnet.

Mads Christensen af Gjøl er Marens Stedfader, han er gift med Marens Moder Inger Marie Larsdatter som er Mormoder til Barnet. Søren Peter Nielsen er søn af Niels Gregersen i Holme, Niels Gregersen har i sit andet Ægteskab været gift med Madses Søster Else Ingvordsdatter, som døde i 1859, i hans tredie Ægteskab er han Fader til Jens Nielsen også kaldet Holm Jens

(Se endvidere Slægtsbog "Anders Petersson og Mette Cathrine" fra Restrup Enge. Side 23 mfl.) Holm Jens bliver gift med min Moster Marie, hendes fulde navn Ane Petra Marie Pedersen. de havde" Porshedegaard" i Porsheden

Pigen kan ikke Identificeres, Marens Søster Hedder Mette Kathrine Madsen, så hvis Præsten har skrevet rigtig Navn så kan det jo ikke være hende.

Ingvord Sørinus (Rinus som han bliver kaldt i daglig Tale)

bliver Viet i Nørholm Kirke den 18-01-1890 til:

LOUISE MARIE CHRISTIANSEN født:! 18-10-1868 i Ørum i Hellevad sogn

død.: 5-09-1937 i Aalborg og begravet der.

Louise er datter af: Smed Peder Christian Pedersen i Ørum og hustru Marie Christensdatter

Rinus og Louise bosætter sig i Nørholm, men flytter til Aalborg hvor de bosætter sig i Fredericiagade den: 1-05-1899.

Rinus havde vi meget besøg af hjemme hos mine forældre og Bedsteforældre han holdt meget af at besøge Familien, han Arbejdede mest hos de Indeklemte Landmænd (Landbrug) der endnu fandtes i Aalborg de havde Kreaturer inde i Byen og Jorden lå så udenfor Byen, Avlsbrugere kaldtes de, der hentede vi vores varme Mælk indtil vor fader selv blev Mælkehandler.

I nogen tid havde Rinus intet arbejde, han var nok fyldt 68. Ar, Min fader havde fået blodforgiftning i den ene Hånd,så

han var afskåret fra at passe sin Mælkerute, så jeg og Rinus skulde så passe Ruten, som for størstedelen var i Mølholm vest for aalborg, den første dag gik det ikke særlig godt, Vi havde fået fejl Seletøj på Hesten, Musse hed den, da vi kom ud til Buås Fabrikker så vilde Musse ikke gå længere, men vi var så heldige at Rinus kendte en derude som havde en lille Islænder, den fik vi spændt for Mælkevognen og Musse lod vi gå på det vi den gang Kaldte Skydebanerne og der gik hun også da vi var færdige så vi tog hende bag Vognen til bage til stalden.

Rinus gik også på Kvægtorvet i Aalborg og Handlede først købte han en Kalv og fik den godt solgt senere blev det til mere og var til sidst en ret Velhavende Kreaturhandler.

Rinus og Louises børn:

Inger Marie Ingvordsen født: 10-11-1890

Mads Christian Ingvordsen født: 2-05-1892

Kristine Magdalene Ingvordsen født: 3-06-1893

Maren Kristine Ingvordsen født: 27-08-1894

Niels Peter Ingvordsen født: 8-09-1896

Carl Martinus Ingvordsen født: 23-07-1898

Arnold Emil Ingvordsen født: 1-12-1899

Olga Louise Ingvordsen født: 29-11-1901

Julie Kristine Ingvordsen født: 25-12-1902

:Henry Ingvordsen født: 15-07-1905 død 30/7

Henry Ingvordsen født: 28-08-1907.
I N G E R M A R I E I N G VO R D S E N.

født: 10-1,1-1890 i Holme i Nørholm sogn

død 14-09-1981 i Nr. Sundby

begr. 17-09-1981 i Nr. Sundby.

Ugift Sygemedhjælper. ingen børn.

Marie var ivrig Slægtsforsker hun var meget i København ved hendes Søskende som boede der, hun var gerne på besøg i flere Dage ja op til Uger, hun benyttede da dagene til besøg på Rigsarkivet og her samlede hun efterhånden en del, også om Min Moders Slægt som hun så sendte hjem til Hende,

Marie var i sin unge dage ansat på Sygekassernes Kontor i Aalborg, senere prøvede hun lidt af hvert hun boede i mange Ar i Istedgade , men Sukkersygen tvang hende til et stille liv hun fik Koldbrand i det ene ben og fik det sat af, derfor kom hun til at bo i de beskyttede Boliger, med alle moderne bekvemmeligheder, så hun hurtigt kunne få Hjælp.

I 1981 kom hun til skade med det andet ben, dette medførte at hun måtte på Hospitalet igen, derfra kom hun på Plejehjem i Nørre Sundby, her fik hun straks efter Lungebetændelse og døde omtrent 91.år gammel, hun blev begravet på Kirkegaarden i Nørre Sundby.M A D S C H R I S T I A N I N G V O R D S E N. født: 2-05-1892 i Holme I Nørholm sogn ( Klitgaard ) død.: 24-03-1959 i København Brønshøj Begr. på Bispebjerg Kirkegaard

Chr. blev gift i Mathæus Kirken i København den:26-05-1922 med:

VALDBORG CHRISTENSEN født: '8-0.5-1889 i København død.: 20-12-1973 i København

Deres Børn:

HENNING JØRGEN INGVORDSEN født: 17-11-1922

PER THORBJØRN INGVORDSEN født: 14-07-1925

Mads Chr. Ingvordsen var Uddannet Snedker.

HENNING JØRGEN INGVORDSEN født: 17-11-1922 i Brønshøj i København

Henning er gift i København den: 5--.11-1949 med: GISELA RATERING

født: 7-01-1924 Henning er 3 Sproglig Korrespondent, Fransk- Spansk- Engelsk han var ansat hos F.L. Schmidt København

DE rejste begge til New York 17-03-1950, han blev ansat i Filialen af

"den Internationale Hollandske Bank Nederlandsche Handel Maatschappij N.V.

Han studerede Bankvæsen og Økonomi ved Colombia Universitet i New York. er nu Underdirektør for samme Bank.

Henning er Kriigth of Justica of the Sovereign of Saint John of Jerusalem (Malteserridder.)

Gisela er ansat i De forenede Nationer i New York

Deres Børn:

KAREN INGVORDSEN født: 7-05-1955 i København.

JOHN CHRISTIAN INGVORDSEN født: 4-07-1957 i København.


PER THORBJØRN INGVORDSEN født: 14-07-1925 i Brønshøj i København

Per bliver gift i København 11-10-1952 med:

LISBETH ANDERSEN født: 6-11-1930 i København hun var datter af: Ass.ved Burmester og Wain Hans Peter Andersen og hustru Inger Hansen

Per har Premiliereksamen, han var ansat som Assistent ved København Magistrat Stadens Revision. fra 1-01-1964

Procurist i Vekselerer firmaet R. Henriques Højbro Plads

Deres Børn:

NIELS TH. INGVORDESEN født: 10-04-1953

DORTHE INGVORDSEN født.. 29-09-1954

KRISTINE MAGDALENE INGVORDSEN. født: 3-06-1893 i Klitgaard i Nørholm sogn Kristine er ugift og har ingen børn.

Hun var Ekspeditrise hos V. Vesterby Vesterbrogade København.

MAREN KRISTINE INGVORDSEN. født: 27-08-1894 i Klitgaard i Nørholm sogn

Maren blev gift i Fredens Kirke i København den. :16-06-1922 med:

NIELS CHRISTIAN HENRY JENSEN født: 6-06-1892 i København

død.: 9-07-1953 i København

Niels var Maskinmester og var fra 1930 til 1947 på Sumatra Maren var Uddannet Modesyerske. De havde ingen børn sammen, men Maren havde en Datter født før hendes Ægteskab.

GRETHE L O U I S E JENSEN født: 2-10-1917 København

Grethe er opfødt hos sin Moders Forældre Rinus og Louise

hun gik i Ryesgades Skole, hun fik Handelskoleeksamen og var Ekspeditrise

hun blev gift i Brønshøj Kirke (:Grøndals Kirke) den 7-05-1950

med: EIGILD SVENDSEN født: 12-12-1907 i København død.: 10-07-1968 i København Begravet i Roskilde den 14-07-1968.

Han var salgschef for Landbrugsmaskiner De havde ingen Børn.
NIELS PETER INGVORDSEN født: 8-09-1897 i Klitgaard i Nørholm sogn

døbt: 3-01-1898 i Nørholm Kirke

han er viet i Budolfi Kirke den: 2-09-1922 med:

AGNES KIRSTINE JENSEN født: 5-10-1899 i Garnstrup Roslev.

hun var datter af: Cementstøber Marius Jensen og hustru Else Andersen Rostrup. der er ingen børn i Ægteskabet.

Niels Peter var udlært Maskinarbejder på Buuaas Fabrikker i Aalborg, efter læretiden læste han til Maskinist og fik ansættelse på Aalborg Ny Dampmølle i

Poul Pagsgade her var han ansat fra 1919 til 1963

Niels Peter Ejede Ejendommen Valdemarsgade nr.35 i Aalborg.


CARL MARTINUS INGVORDSEN født: 23-07-1898 i Klitgaard i Nørholm sogn døbt: 3-08T1898 i Nørholm Kirke

han blev Viet i Vor Frue Kirke i Aalborg den: 3.11-1923 med:

KRISTINE JENSEN født: 27-03-1898 i Aalborg Deres Børn:

BENT INGVORDSEN født: 30-06-1924

RITA INGVORDSEN født: 15-04-1931

LEIF INGVORDSEN født: 18-09-1933

PER INGVORDSEN født: 18-03-1941

Carl var Representant i Aalborg, den 1-03-1951 flyttede han til København og var ansat hos Firmaet Brødrene Dahl.


BENT INGVORDSEN født: 30-06-1924 i Aalborg

Viet i Vor Frue Kirke i Aalborg den: 24-02-1951 med: LISE THOMSEN

født: 22-04-1.927 i Aalborg Datter af Restauratør Søren Christian Thorsen og hustru Edith Karoline Freese

Bent og Lises børn:

JØRN INGVORDSEN født: 17-09-1953 død. 1-04-1968

LENE INGVORDSEN født: 1958

Bent her Realeksamen og er uddannet i et Trælastfirma og blev 15-04-1944 ansat i Aalborg By og Omegns Sparekasse den 1-04-1962 Fuldmægtig i samme Sparekasse og senere Ekspedionssekretær.

RITA INGVORDSEN født: 15-04-1931 i Aalborg

Viet i Hvidovre Kirke den-ll-02-1956 med

OLE SCHWARTZ SØRENSEN født: 9-04-1931 i Aalborg

søn af: Trikotagehandler Peter Sørensen og hustru Elisabeth SCHWARTZ

Strømpehuset Absalonsgade i Aalborg

Rita og Oles søn:

PER OLE SCHARTZ SØRENSEN født: 29-04-1959 i Vester botten i Sverige

døbt: 5-07-1959 i Vor Frelsers Kirke i Aalborg.

Rita ha været Elev hos Manufakturhandler Peter Mulvad på Ny torv i Aalborg

Ole er Tandlæge og har Klinik i Teglvænget Nr.6 Aalborg.
-

LEIF INGVORDSEN født: 18-09-1933 i Aalborg

Han er gift i Ansgard Kirke i Aalborg den: 19-07-1958 med:

GRETHE ANDERSEN født: 31-05-1936 i København Datter af: Chr. Vilhelm Andersen og hustru Petrea Boline Jensen København

Leif og Grethe’s Børn:

LONE INGVORDSEN født: 17-11-1960

FINN INGVORDSEN født: 11-06-1964

JON INGVORDSEN født: 11-06-1964

Leif er Udlært Blikkenslager i København, med Broncemedalie i Svendeprøve, senere selvstændig Firma i Blågårdsgade i København

PER INGVORDSEN født: 18-03-1941 i Aalborg

Han er gift den 31-03-1972 i Hvidovre kirke med???

Leif er også Blikkenslager ligesom sin broder og var ansat i Broderens Firma.


ARNOLD EMIL INGVORDSEN født: 1-12-1899 i Aalborg

død.: 10-02-1960 i Brønshøj

Viet i København den 5-05-1925 med:

CHRISTINA CHRISTENSEN født: Restrup død.: 22-12-1940 i København

Emil og Christine’s Børn:

ARNE BJERRING INGVORSEN født: 9-09-1925 i København.

KJELD BJERRING INGVORDSEN født: 5-05-1927 i København.

ALICE BETTY BJERRING INGVORDSEN.:18~O5-1933 i København.

Arnold Emil er Udlært Maskinarbejder Fra Buuaas Maskinfabrik læste senere til Maskinist, blev Forsikrings Inkassator for Forsikringsselskabet Alka i København

ARNE BJERRING INGVORDSEN født:: 9-09-1925 i København

Viet i Hylleholt Kirke den 14-05-1960 med:

ERNA RØNNE født: 8-12-1932 i Faxe Ladeplads

Datter af Viggo Rønne født på Bornholm 16--01-19o.4 og hustru Marie Elisabeth Johansen født: 24-09-1899 Faxe Lade plads.

Arne og Ernas Datter: TINA INGVORDSEN født: 26-06-1961

Arne er Ekspedient på Hertz Skotøjsfabrik og havde 25 års

Jubilæum 2-01-1965.

Erna er Sygeplejerske.
KJELD BJERRING INGVORDSEN født: 5-05-1927. i København

Gift i Skaraborg Kirke i Sverige den: 10-03-1962 med:

SOLVEIG ANNA LISA KARLSON født: 24-05-1934.

Kjeld og Solveig’s børn:

JENS BJERRING INGVORDSEN født:13-07-1962

ANDERS BJERRING INGVORDSEN født: 5-11-1963 Kjeld er Postfunktionær i København

ALICE BETTY BJERRING INGVORDSEN født: 18-05-1933 i København

Gift i København den 6-10-1962 med:

ERIK SØEGAARD født: 23-01-1935 i Tirsted sogn

Søn af: Lærer i Nakskov Poul Søegaard Hansen og hustru

Ella Kathrine Jepsen Allic og Erik’s Søn:

ALLAN SØEGAARD født: 28-09-1963.

Alice Betty var ansat hos Kongelig Brandassurance Compagni senere ansat hos Lintas Reklamebureau.
OLGA LOUISE INGVORDSEN født: 29-11-1901 i Budolfi sogn

død.: 19-03-1947 i Brønshøj Olga Louise var ugift Husbestyrerinde, hun havde ingen børn Hun er begravet på Almen Kirkegården i Aalborg


JULIE KRISTINE lNGVORDSEN født: 25-12-1902 i Aalborg

døbt: 26-12-1~02 i Vor Frelsers Kirke i Aalborg

Kristine er gift i Brorson Kirke i København den: 7-12-1935 med: Murermester SVEND KRUSE VOGT født i København De efterlod sig ingen Børn,

Julie døde 7-01-1965 i København og blev begravet på Solbjerg Kirkegaard.


HENRY INGVORDSEN

født: 15-07-1905 i Aalborg død 30-07-1905.


HENRY INGVORDSEN født: 25-08-1907 i Aalborg

Henry er gift i Nørresundby Kirke den: 4-11-1937 med:

MARIE HØJSTRUP JENSEN født: 2-05-1913 i Ørum

Datter af: OLE JENSEN HØJSTRUP født:8-04-1885 død: 3-07-1.963 og Hustru ANE MARIE JUNGERSEN KJÆRGAARD hun født 10-06-1885 i Vester Hassing

Henry og Marie’s børn

JØRGEN INGVORDSEN født: 29-07-1938 i Nørresundby

GRETHE INGVORDSEN født: 15-11-1940 i Nørresundby

Henry var ansat på Aalborg Margarinefabrik som Kontorist i

35.år. derefter i Tivoli Karolinelund ved Datteren og Svigersønnen.

JØRGEN INGVOROSEN født: 29-07-1938 i Nørresundby

døbt: 11-09-1938 i Nørresundby Kirke

Jørgen har studeret Bankvidenskab og er Prokurist i Nørresundby Bank Ugift ingen børn


GRETHE INGVORDSEN født:15-11-1940 i Nørresundby

døbt:16-03-1941 i Nørresundby Kirke

Grethe er gift i Aalborg den: 1-06-1959 med

FRANK BO LIND født: 10-03-1936.

Søn af Volmar Lind Tivolidirektør og hustru Minna Henriksen Ikast.

Grethe og Frank’s børn

LARS BO LIND født: 24-12-1959 i Aalborg

GITTE LIND født: 18-06-1962 i Aalborg

Grethe var Ekspeditrice hos Engelbret Skotøj. i Aalborg Frank er Direktør for Karolinelund i Aalborg


ANE NR. 2

MADS CHRISTIAN INGVORDSEN


født: 17-09-1824 i Klitgaard i Nørholm sogn

døbt: 25-12-1824 i Nørholm Kirke

død.: 24-05-1905 i Nørholm

Mads er døbt i Nørholm Kirke som søn af: INGVORD MADSEN og Hustru

DORTHE CHRISTENSDATTER GJELSTRUP

Faddere: Ane Mortensdatter

Ane Johanne Jensdatter

Jens Christensen

Niels Pedersen

alle af Klitgaard

Af faddere kendes Jens Christensen,han var Nabo til Ingvord og er Vor Ane nr.4,i slægten Caspersen og fader til Casper.

Mads Christian bliver Viet i Nørholm Kirke den:17-05-1861 til.:


ANE NR. 3

MAREN SØRENSDATTER BEJLEGAARD


født: 1-08-1839 på Gjøl i Bejlegaarden

døbt: 10-08-1839 i Gjøl Kirke

død.: 16-03-1927 i Aalborg Stengade 22.Stuen tv.

begr: 17-03-1927 på Aalborg Almen Kirkegaard Kvarter 12.nt.68.

Dødsdagen er forkert indført,hun blev ikke begravet dagen efter Dødsfaldet.

Maren er døbt i Gjøl Kirke som datter af: SØREN NIELSEN og hustru

INGER MARIE LARSDATTER

Faddere: Gaardmand Kristen Jørgensen’s hustru Anne Sørensdatter


Yüklə 0,54 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©azkurs.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə